In werkpakket 1 worden ontwerprichtlijnen en tools ontwikkeld voor dimensionering van diverse vormen van combilus enerzijds en tools om de selectie van een hybride stookplaats te faciliteren. Hierbij wordt vertrokken van de resultaten van een aflopend doctoraat inzake hybride warmtegeneratie bij centrale stookplaatsen en een nieuwe ontwerpmethode die recent werd voorgesteld.
Om de ontwerpregels te valideren en regelstrategiën van hybride productie te evalueren, worden in werkpakket 2 in situ metingen en simulaties gedaan op diverse case studies. Hierbij zullen boostersystemen en integratie van innovatieve componenten aan bod komen. Voor de simulaties zullen we hierbij verder werken op het framework dat in het doctoraat en in Instal2020 is opgebouwd.
Deze activiteiten lopen parallel met werkpakket 3 waarin labo-metingen worden gedaan op afleversets in alle vormen en ook voor nieuwe toepassingen. Het doel is om een kwaliteitskader te creëren, zodat de functionaliteit van elk afleverset tot zijn recht komt. Hierbij wordt verder gebouwd op buitenlandse normende en inzichten opgebouwd uit testen op sanitaire toepassingen en conventionele afleversets.
Daar waar werkpakket 1 tot 3 misschien zich in eerste plaats richten op ontwerp, componentselectie en in gebruikname legt werkpakket 4 de focus op het beheer en onderhoud, met de nodige aandacht voor water-problematieken zoals kalk, corrosie, legionella en vuilafzetting enerzijds en nieuwe technieken waaronder diagnose, data-analyse en nieuwe meettechnieken anderzijds.
Samen met de sectorfederaties is het de bedoeling om in de loop van het project diverse disseminatie-activiteiten te organiseren (werkpakket 5).